Bøker om spillhistorie

Det finnes mange typer av underholdning, alt fra TV og teater til musikk, til sport og teater. Noen av disse underholdningsformene oppsto for mange, mange år siden, og blant de eldste er spill. Mange spill har en historie som er mye lenger enn man skulle tro, enten i samme variant som i dag eller i andre, enklere varianter.

Mange vet kanskje om de olympiske lekenes gamle historie, men få tenker kanskje over at hverdagslige spill som sjakk og keno faktisk har en veldig lang historie. Brett- og bordspill fantes i veldig enkle former fra tidlig av, og ble gjerne spilt med steiner eller andre enkle brikker. Reglene kunne være både enkle og kompliserte, og kunne være både by- og landsspesifikke.

Mange spill har altså en lang historie, og mange av disse kan leses om i en annen form for underholdning – nemlig bøker. Det finnes faktisk mange bøker som tar for seg spillhistorie og tips til hvordan man spiller, gjerne i en og samme bok. «Sjakken eller livet» er en bok som handler og sjakkens historie, men også så mye mer. Den inneholder hovedsakelig sjakkrelatert innhold, men skrevet på en helt unik måte.

«Den komplette guiden til poker» gir mest veiledning, men også en del informasjon og en titt bak teppet. Det finnes bøker om andre casinospill også, som blant annet rulett. Boken «Secrets to Winning Roulette» hevder å kunne gi tips til hvordan man kan vinne regelmessig i dette klassiske spillet, og tar for seg en del som handler om temaet.

Dersom man er interessert i data- og konsollspill så finnes det en veldig bra bok som tar for seg disse spillenes historie, nemlig «The Encyclopedia of Game Machines». Det finnes altså en god del lesestoff der ute for de som ønsker å lære mer om ulike spill, få et innblikk i spillenes historie og utvikling, og lære seg regler og strategier for å forbedre sitt eget spill.