De mest populære boksjangrene

shutterstock_300106847

Krim og serieromaner er de mest populære boksjangerne blant norske lesere. Selv om det er mye utenlandsk krim tilgjengelig, foretrekker mange å lese norsk krim, kanskje fordi bøkene da blir mer realistiske for norske lesere, ettersom handlingen foregår i en norsk hverdag. Derfor kan flere norske krimforfattere vise til høye salgstall her i Norge.

Det er likevel serieromaner som har de aller høyeste salgstallene. En av årsakene til de høye salgstallene er at disse bøkene er forholdsvis rimelige. En annen årsak er at seriene kan være veldig lange. De fleste serier passerer 20 bøker, og noen kan komme opp i 60-70 bøker. Når leserne begynner å følge en serie, fortsetter de gjerne å lese de andre bøkene i samme serie.

Serieromanene er også ganske lettleste. De har stor skrift og forholdsvis lavt antall sider, slik at mange lesere følger flere romanserier samtidig. Serieromaner er tilgjengelige i vanlige dagligvarebutikker, og er lette å få tak i, også i en travel hverdag. Dette gjør også at de selger bra.