Gi ut bøker selv

Har du skrevet en bok og ønsker å få den utgitt? De færreste som skriver bøker får direkte henvendelser fra forlag som ønsker å gi ut boken deres. De fleste forfattere må selv møte redaktører og forlag og selge boken sin til dem. Men noen ganger er selvpublisering den beste løsningen for å ha mulighet til selv å ha fullstendig kontrollere over hvordan boken skal presenteres.

Takket være internett er det relativt enkelt å publisere en egen bok. Man får en frihet til å bestemme hvordan boken ser ut og hva den inneholder. Det er en måte å vise frem råproduktet av sitt eget arbeid på, og man får selv beholde all potensiell inntjening. Det er imidlertid noe man må tenke på før man publiserer sin egen bok.

Først og fremst må man vurdere om man skal gi ut boken på papir eller som e-bok. Stadig flere leser bøker digitalt, og det sparer en del penger for forfatteren når man publiserer boken som e-bok. Den kjente forfatteren John Locke utga en bok selv via Amazon – og den ble en bestselger.

Det krever mye jobb å selvpublisere en bok og man må virkelig ha tro på eget produkt. Med et godt nettverk kan man få gode tilbakemeldinger og hjelp fra fagfolk som designere, redaktører og andre forfattere som kan være en svært god ressurs.