God vinterlesning

Det finnes lite som er bedre enn å sitte inne med en god bok i fanget foran en varm peis mens snøen laver ned utenfor. Men hva skal man lese? Sjangervalget er basert på preferanser, men her er en liste over bøker innen flere sjangre som virkelig er verdt å lese i vinter.

«Bienes historie» av Maja Lunde: Lunde vant Bokhandlerprisen for denne boken som er en herlig roman om familie, skjebne, livsvalg og historie. Boken er satt sammen av tre fortellinger hvor bier er den røde tråden som menneskets undergang – eller oppstandelse. Dette er en bok som er enkel å forstå og perfekt i vinterkulden.

«Magnet» av Lars Saabye Christensen: Denne romanen vant Brageprisen i 2015 innen klassen for skjønnlitteratur. Boken handler om studentlivet på 1970-tallet, og beskriver kjærlighet, humor, alvor, politikk og andre kjente Saabye Christensen-tema. «Magnet» legger seg inn i rekken av gode bøker fra forfatteren og er minst like god som «Beatles» og «Halvbroren».

«De som fortjener det» av Peter Swanson: Den spennende krimromanen med originaltittelen «The Kind Worth Killing» handler om utro og sjalu ektefeller – og drap. I likhet med «Flink pike», er boken en thriller med en upålitelig forteller, noe som bare gjør den enda mer spennende. Historien snur på de mest overraskende stedene og gir kvalitetsunderholdning på høyt nivå.