Joe Abercrombie

Joe Abercrombie er en britisk forfatter av fantasybøker. Han skrev trilogien «The First Law» og utga boken «Half a King» i 2014 som er den første boken i hans serie «Shattered Sea». Bøkene hans skriver seg inn i historien som gode ungdomsbøker, og i 2015 vant Abercrombie Locus-prisen for «Half a King». Resten av «Shattered Sea»-serien har også fått gode tilbakemeldinger.

Trilogien «The First Law» handler om en fantasiverden som er i krig. Den verdenen Abercrombie beskriver ligner på Europa i Middelalderen, men det er ingen kart som kan bekrefte antakelsen. Bøkene handler om tre verdensmakter som kjemper mot hverandre, og skjebnene til en rekke karakterer som befinner seg midt i disse konfliktene. Abercrombie har også skrevet tre til bøker om universet han beskriver fra «The First Law», men disse kan leses uavhengig av hverandre.

«Shattered Sea» er Abercrombies nyeste trilogi. Den handler om en ung prins som kjemper mot diverse krefter som ønsker å ta fra ham tronen i et post-apokalyptisk samfunn. Man befinner seg i Skandinavia tusenvis av år frem i tid hvor verden har gått tilbake til en middelaldersk livsstil.

Joe Abercrombie er bare i begynnelsen av sin karriere og han skriver stadig på nye bøker og novellesamlinger. Han er en fantasyforfatter som kan få til mye i årene fremover.