Pokerbøker – din guide til å bli en bedre spiller

I dagens internettkultur finnes det nok av sider på nettet som gir tips og triks om hvordan man blir en bedre pokerspiller. Enten du er nybegynner eller en viderekommen spiller, enten du foretrekker å spille poker på nett eller i et ordentlig kasino, vil du nesten garantert ha nytte av å lese deg opp på pokerstrategier skrevet av eksperter som virkelig vet hva de snakker om. Vi kjenner alle til at det tar tid å bli god i noe, og det betyr også at man må legge ned mye prøving og feiling før man kan kalle seg ekspert i spillet. Noen ganger kan det være lurt å gå litt mer i dybden i det man ønsker å lære seg eller bli bedre på, og da er en bok om pokerspilling som skisserer strategier og analyserer spillet fra mange perspektiver, helt perfekt.

https://s1.rationalcdn.com/vendors/cms/assets/common/images/vip/store/large/top.jpg

I dag finnes det svært mange viktige pokerbøker skrevet av profesjonelle pokerspillere som har vært i bransjen i en årrekke, så her har man en gylden mulighet til å ta til seg noen tips og metoder fra de beste av de beste. Lista over viktige pokerbøker er svært lang, og alle har helt sikkert sine favoritter som de sverger til, men den klassiske boka fra 1994 kalt The Theory of Poker regnes nok fortsatt av mange som en av de viktigste strategibøkene som er skrevet om poker. Pokerstrategi er én side av pokerspilling, men det omfavner ikke alt det vil si å være en profesjonell pokerspiller. Det kan derfor være nyttig å også fokusere på pokerbøker som belyser andre aspekter av spillet.

En bok som skiller seg fra de mer tradisjonelle pokerstrategibøkene, er Barry Greensteins Ace on the River: An Advanced Poker Guide. Boken kom ut i 2005 og har siden den gang vært anerkjent som en av de viktigste pokerbøkene som har blitt gitt ut det siste tiåret. Innad i pokerverdenen kalles Greenstein faktisk for pokerens Robin Hood fordi han gir overskuddet fra turneringspremier til veldedighet, og da spesielt organisasjoner som jobber med barneveldedighet. Den nå 61 år gamle amerikaneren er et stort talent som har vunnet mange store turneringer i både inn- og utland de siste tiårene. Han har blant annet to titler i World Poker Tour og tre armbånd i World Series of Poker for å nevne noe. I tillegg til turneringsvirksomhet, spiller han også online for PokerStars. Greenstein er med andre ord en pokerspiller med en variert og lang erfaring innen pokerspilling, noe som gjenspeiler seg i boken hans.

https://www.pokerstars.com/en/blog/mark_kohner_jr_man_d1a.jpg

Ace on the River: An Advanced Poker Guide av Greenstein er absolutt en bok for viderekomne pokerspillere som kjenner seg igjen i hva det betyr å leve av å spille poker. Men der andre bøker ofte utelukkende fokuserer på selve strategien i pokerspillet, har Greenstein et bredere og mer filosofisk perspektiv på hva det innebærer å være en pokerspiller. Han inkluderer for eksempel kapitler som omhandler selve pokermiljøet og hvordan man burde te seg her, samt hvordan man skal håndtere pengene man vinner. Nettstedet Reading Poker Tells betegner boken som en helt unik og flott bok, og mener at ingen annen bok gir en så god innsikt i den unike situasjonen som en profesjonell pokerspiller befinner seg i.

Greensteins flotte bok om poker vil med andre ord gi deg bredere og intellektuell informasjon om selve livsstilen det innebærer å være en profesjonell pokerspiller, og her vil du garantert plukke opp noen gode råd som du helt sikkert ikke har tenkt på før, samt se pokerspillet i et nytt lys.