Stephen King

Stephen King er en amerikansk bestselgende forfatter som er mest kjent for sine grøsserromaner. Hans unike skrivestil består av at han blander et humoristisk språk og spennende karakterer med overnaturlige og skrekkinngytende fenomener. Romanene hans handler om vampyrer, gjenferd, romvesener, psykisk syke mennesker, monstre og alt der imellom. Han har imidlertid også skrevet bøker uten grøsserelementer, blant dem en selvbiografi om forfatterskapet i 2000.

Kings debutroman var «Carrie» fra 1973, en roman som fikk svært stor suksess og som har vært filmatisert en rekke ganger. Videre skrev han «The Shining», som på norsk heter «Ondskapens hotell», som også ble til en velkjent spillefilm med Jack Nicholson. Etter det, har han gitt ut en rekke bøker og bygget opp sin plass i historien som bestselgende grøsserforfatter.

Det er mange som berømmer Stephen Kings skrivestil. Hans mål er å skrive 2000 ord daglig – og dette er det som han mener at gjør en til en god forfatter. Han begynner de fleste historiene sine med et «hva hvis»-spørsmål, som for eksempel «hva ville skje dersom en forfatter ble kidnappet av et sadistisk sykepleier i Colorado». Disse spørsmålene har ført til bøker slik som «Carrie» og serien hans «The Dark Tower» som får det til å gå kaldt nedover ryggen på leseren.