Terry Pratchett

De aller fleste som liker fantasybøker og fantasysjangeren har lest noe av Terry Pratchett. Og det er absolutt ikke uten grunn. Han er mest kjent for sin serie «Skiveverdenen» eller «Discworld» på originalspråket. Det er en humoristisk fantasyserie som parodierer det aller meste som er mulig å parodiere. Skiveverdenen er en flat planet som roterer på ryggen til fire elefanter som går på ryggen til en enorm skilpadde som svømmer i verdensrommet. Det er ingen tvil om at bøkene er svært fantastiske. Det er 41 bøker i serien, og han skrev i gjennomsnitt to bøker i året.

Pratchett ble født i England i 1948 og ble rammet av Alzheimers da han var 58 år gammel. Han døde av sykdommen i 2015, da han var bare 66 år gammel, til en hel verdens fortvilelse. Han har solgt mer enn 85 millioner bøker på 37 språk og har skaffet seg en stor skare av tilhengere verden over.

En av de viktigste grunnene til at Pratchett ble så populær, er at han parodierer andres arbeider. Hans humor var basert på å dra kjente figurer og fenomener fra populærkultur og vri dem til noe abstrakt og morsomt. Det skinner gjennom hele hans arbeid at han selv elsket å skrive, noe han aldri la skjul på selv.