Tips til fantasybøker

Man blir aldri for gammel for å leve seg inn i en episk verden med fantastiske karakterer og spennende magi. Harry Potter, Ringenes Herre og A Song of Ice and Fire har ført til at standarden er svært høy for hva man mener er gode bøker innen fantasysjangeren. Det er ingen enkel oppgave å skrive en fantastisk historie som er både fengende og troverdig. Men her er et par tips til fantasybøker hvor forfatteren har klart den harde oppgaven.

Siri Pettersen har skrevet serien «Ravneringene». Det er en norsk fantasyserie som virkelig viser at nordmenn kan skrive fantasy. «Ravneringene» er en trilogi med norrøne røtter. Her leser man om fremmedfrykt, naivitet og lederskap i et levende univers. Pettersen har fått gode anmeldelser og blitt nominert til flere priser for sine bøker – og det er ikke uten grunn.

Terry Brooks skrev en trilogi om Shannara som ble utgitt mellom 1977 og 1985. Denne serien har nylig fått nytt liv gjennom en HBO TV-serie, nemlig «The Shannara Chronicles». Den er basert på en spennende historie som atter en gang har blitt relevant. Og alle som liker bøkene bedre enn en filmatisk gjenskapelse, bør virkelig lese trilogien. De handler om magi og primitiv teknologi etter at store deler av verden har blitt utslettet. Brooks’ inspirasjon til bøkene er J.R.R. Tolkien – og det skinner gjennom.